5 ruskih novogodišnjih filmova

5 ruskih novogodišnjih filmova

5 ruskih novogodišnjih filmova

Ироня судьбы или «С лёгким паром!» (1975)

Ruski kultni film. Od 1975. godine to je glavni novogodišnji film. U Rusiji postoji nekoliko neizostavnih stvari za proslavu Nove Godine: Djed Mraz i Snjeguročka, jelka, šampanjac, mandarine, salata „Olivje“ i ovaj film.

Film govori o novogodišnjoj tradiciji prijatelja, koja jednog od njih upoznaje sa ljubavlju njegovog života. Banalna priča, ali film vrijedi pogledati !

 

Сирота казанская (1997)

Dobra i vesela novogodišnja priča o tome kako je jedna učiteljica iz ruske provincije odlučila naći oca. Naravno da će joj Nova Godina pomoći u tome i dovesti joj ne jednog, nego tri moguća oca. Priča je o tome kako se i u stvarnom životu događaju neke situacije koje možemo nazvati bajkovitim. I Nova Godina je uvijek vrijeme kada se čuda događaju.

 

Ёлки (2010)

Događaji ovog filma se odvijaju u 11 ruskih gradova. Likovi u filmu su različiti, od taksiste i pop dive do studenta i penzionerke. Svi oni se nalaze u sasvim uobičajenim situacijama i problemima i po zakonima Nove Godine – potrebno je čudo da se izbave od istih. Film ima nekoliko nastavaka pa ukoliko ste raspoloženi za filmski maraton, ovaj film je za vas.

 

Мой парень ─ Ангел (2011)

Još jedna novogodišnja komedija koja je vrijedna pažnje ljubitelja filmova. Niz čudnih događaja je doveo do upoznavanja Saše i Serafima. Anđeo se spustio na zemlju kako bi spasio djevojku – zvuči kao bajka. Hoće li to biti još jedna priča o nesretnoj ljubavi ili pak nešto više ?

 

Новогодняя жена (2012)

Maksim i Daša su se upoznali u noćnom klubu nakon što je Maksim bezuspješno zaprosio svoju djevojku i nakon što je Daša došla na proslavu kompanije u kojoj radi. Hoće li se uspjeti zaljubiti jedno u drugo u kratkom vremenu, pogledajte u ovoj novogodišnjoj komediji.