5 ruskih serija koje morate pogledati

5 ruskih serija koje morate pogledati

5 ruskih serija koje morate pogledati

Kuhinja (рус. Кухня)

Kuhinja je ruska televizijska serija koja je emitovana od 2012. do 2016. godine.  Predstavlja najskuplji sitkom u istoriji ruske kinematografije i u Evropi. Radnja ove serije odvija se u Moskвi, ruskom restoranu francuske kuhinje „Viktor“. Serija govori o raznim komičnim i dramatičnim trenucima kroz koje prolaze kuvari i ostalo osoblje restorana. Serija je tokom 2016. i 2017, emitovana na televizijama iz regiona, tako da je stekla ogroman auditorijom i popularnost i van granica Rusije. 

Sašina ekipa (рус. Бригада)

Sašina ekipa predstavlja mini kriminalističku seriju, koja je počela da se prikazuje 2012. godine. Za kratko vrijeme stekla je ogromnu popularnost i dobila odlične kritike. Priča se odvija u Moskvi i prate je četiri najbolja prijatelja, koja se uglavnom drže vođe grupe – Saše Belova, koga igra poznati ruski glumac Sergej Bezrukov.

Buržuj (рус. Мажор)

Buržuj je kriminalistička dramska serija emitovana u Rusiji od 2014. godine na Prvom kanalu. Sin oligarha, Igor, zbog lošeg vaspitanja svoju mladost provodi izlazeći po noćnim klubovima, da bi jedne noći završio u policijskoj stanici zbog tuče sa policijom. Da ne bi bio osuđen, njegov otac ga zapošljava u policiji. Odatle kreće novi Igorov život. Serija je doživjela ogroman uspjeh u Rusiji i ujedno je prva ruska serija koju je otkupio Netflix 2016. godine.

Tajga (рус. Тайга)

Radnja serije se odvija u ruskoj tajgi. Nakon pada aviona junaci ostaju zarobljeni u tajgi i bore se za opstanak. Ova je serija ruski pandan „Izgubljenima“. Ko će izgubiti razum, koga će pojesti medvjed, ko će preživjeti…saznajte gledajući Tajgu.

Katarina Velika (рус. Екатерина Великая)

Istorijska drama i nevjerovatna priča o transformaciji jedne ženske duše, o sudbini najpoznatije ruske vladarice. Caričin lik na ekranu prenijeli su popularni ruski režeseri Aleksandar Baranov i Ramil Sabitov.