5 ruskih youtube kanala

5 ruskih youtube kanala

5 ruskih youtube kanala

Ukoliko ste ljubitelji Youtube-a i željeli biste gledati šta to Rusi postavljaju na tu platformu i ko su njihovi najpopularniji youtuberi, u nastavku vam donosimo neke od njih. Kategorije su različite i vjerujem da će se naći za svakog po nešto.

Mamix Live

https://youtu.be/RxBJ1OVqkTs

Ako ste se ikada zapitali kako izgleda ogledalo pod mikroskopom ili može li se ploviti na brodu od papira, ovo je kanal za vas. Niz eksperimenata, koji nam možda nikada ne bi pali na um možete pronaći na ovom kanalu i, uz sve to, naučiti nešto ruskog.

Орел и Решка

https://youtu.be/G29HvOWVln0

Budući da je trenutno nemoguće putovati kao ranije, na ovom youtube kanalu možete gledati niz putovanja po cijelom svijetu. Bili su i u Bosni i Hercegovini. Ako želite pogledati našu državu iz perspektive Ruskinja, posjetite ovaj kanal.

Вдудь

https://youtu.be/6cjcgu865ok

Na ovom kanalu je moguće vidjeti najzanimljivije ličnosti iz javnog života Rusije. Ovdje će se popularne ličnosti suočiti sa nizom pitanja, neka su ugodna, a neka malo manje.

Дима Маслеников

https://youtu.be/yEVhRlsio4U

Mladić koji okuplja oko sebe veliku ekipu i radi različite izazove. Ukoliko vam „Ghostbusters“ zvuči zanimljivo, sigurno ćete i na ovom kanalu naći nešto zanimljivo. Prije nekog vremena posjetio je Hrvatsku i snimio jednu epizodu na Golom otoku.

Vanzai

https://youtu.be/5ABnSeKig20

Evo i jedan youtube kanal za sve ljubitelje hrane. Ovdje možete vidjeti recepte jela iz cijelog svijeta, a takođe i to kako izgleda pravljenje najvećeg rafaela, ogromne pice ili kinder čokoladice.