Čarobni Vladivostok

Čarobni Vladivostok

Čarobni Vladivostok

Vladivostok je najistočniji ruski grad i najveća luka na Tihom okeanu. Administrativo je središte Dalekoistočnog federalnog okruga i Primorskog kraja. U Vladivostoku živi više od milion stanovnika. Grad je središnja luka pacifičke flote ruske ratne mornarice.

Vladivostok je uvijek prvi ruski grad koji dočekuje novi dan i Novu godinu: između njega i glavnog grada Rusije leži 9000 kilometara i 7 vremenskih zona. National Geographic uključio je ovaj grad na popis najljepših primorskih gradova na svijetu. Na ulicama Vladivostoka još uvijek možete sresti mornare iz cijelog svijeta.

Vladivostok skriva svoje lijepe mostove u magli gušćoj od one u Londonu, proljeća su im duga i maglovita. Zime su često hladne, budući da ga od Sibira ne štite visoke planine. Ljeti se svakako možete kupati i uživati uz obale okeana, koji je ujedno i važan dio uspomena svakog posjetilaca Vladivostoka. Vidikovce i obale teško je opisati riječima. Najbolje mjesto u gradu za doručak ili ručak s pogledom na more svakako je Green Cafe na najvišem spratu shopping centra Clover House. Posjetite ovaj čarobni grad na istoku Rusije i uvjeritete se u njegovu raskoš i posebnost.